söndag 23 augusti 2009

Vietnamesisk citrongräskyckling




Blev väldigt sugen på de vietnamesiska fräscha smakerna (prettoklockan ringer).

Finstrimlade två kycklingfiléer och blandade med två msk fisksås, 1 msk matolja, två finhackade klyftor vitlök och en finhackat citrongräs. Viktigt att banka på citrongräset innan man hackar, så kommer mest smak ut.

Lät marinera i 30 min.

Fräste sedan kycklingen på hög värme i omgångar i en wokpanna.
Varvade sedan på ett uppläggningsfat kyckling, grovhackad vårlök, en röd chili, thaibasilika och piffigt skivad gurka. Toppade med böngroddar.

Fräste även på lite pak choy-kål på hög värme med lite olja, hackad vitlök och en gnutta salt.

Servera med ris och ett glas Morgon, gott!

2 kommentarer:

  1. låter gott! vietnamesiskt is the shit. vi ska göra kimchi i veckan. trots att det är koreanskt.

    SvaraRadera
  2. Vad använde du för olja när du fräser kålen? Solros- eller matolja?

    SvaraRadera